Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
technologies-xdsl

Τεχνολογίες xDSL

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τις τεχνολογίες DSL, στο άρθρο που ακολουθεί θα παρουσιαστούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των τεχνολογιών αυτών.

DSL (Digital Subscriber Line)

Είναι μια τεχνολογία που μετατρέπει το καλώδιο του τηλεφώνου σε έναν δίαυλο ψηφιακής επικοινωνίας μεγάλου εύρους, κάτι που πραγματοποιείται με την χρήση των modem, οι οποίοι τοποθετούνται στις δύο άκρες της γραμμής. Επιδώσεις της σύνδεσης διαφέρουν ανάλογα με το modem που χρησιμοποιούμε. Με το DSL επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μέχρι και 58 Mbps από το Δίκτυο προς τον χρήστη-downstream-και μέχρι 2,3Mbps από τον χρήστη προς το Δίκτυο-upstream.Οι κυριότερες τεχνολογίες xDSL είναι:ADSL, HDSL, SDSL και VDSL.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)

Η τεχνολογία αυτή μας εξασφαλίζει υψηλών ταχυτήτων Internet μαζί με ταυτόχρονη μετάδοση φωνής και δεδομένων, με την χρήση μιας τηλεφωνικής γραμμής. Βασικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας αυτής είναι η ασύμμετρη μεταφορά δεδομένων, με λίγα λόγια:διαφορετικός ρυθμός λήψης και διαφορετικός ρυθμός λήψης δεδομένων. Η απόδοση όμως της ADSL εξαρτάται από την απόσταση του χρήστη και του παροχέα του δικτύου. Δηλαδή:
1,5 Mbps για απόσταση 5,5 km
2,0 Mbps για απόσταση 4,9 km
6,3 Mbps για απόσταση 3,6 km
8,4 Mbps για απόσταση 2,7 km

HDSL (High-bit-rate Digital Subscriber Line)

Αντίθετα με την ADSL, είναι συμμετρική και προσφέρει ίδιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων(μέχρι 2Mbps) και για την αποστολή και για την λήψη. Όμως η μέγιστη απόσταση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 3,5 km. Μια άλλη βασική διαφορά από την ADSL είναι ότι η HDSL απαιτεί 2 τηλεφωνικές γραμμές.

SDSL (Single-line Digital Subscriber Line)

Όσο αφορά τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων, είναι παρόμοια με την τεχνολογία HDSL, η απόσταση όμως δύο άκρων δεν ξεπερνά τα 3 km διότι απαιτεί ένα ζεύγος συνεστραμμένου χαλκού.

VDSL (Very-high-data-rate Digital Subscriber Line)

Είναι μια υπό ανάπτυξη τεχνολογία η οποία υπόσχεται ταχύτητες μέχρι και 52 Mbps, με περιορισμό όμως την μέγιστη απόσταση των δυο άκρων του χάλκινου αγωγού. Έτσι λοιπόν ανάλογα με την υλοποίηση, η τεχνολογία αυτή δεν ξεπερνά το 1,5 km και οι ταχύτητες κυμαίνονται από 13 μέχρι 52 Mbps για την λήψη και από 1,5 μέχρι 2,3 Mbps για την αποστολή.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →