Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
h-beyonce-ginetai-mathhma-sto-panepisthmio-ths-kopenchaghs

Η Beyonce γίνεται μάθημα στο πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης

Το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία πρόσθεσε μάθημα με όνομα «Beyonce, Gender and Race» όπου κύριο αντικείμενο μελέτης είναι η πασίγνωστη τραγουδίστρια Beyonce, ήδη έχουν εγγραφεί 75 άτομα και θα διδάσκεται ως πολιτιστικό μάθημα. 

Αν και παράξενο για κάποιους δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίοστρια γίνεται αντικέιμενο μελέτης καθώς υπάρχει και άλλο τμήμα με αυτό το θέμα που ξεκίνησε στο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ πριν απο χρόνια.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Erik Steinskog δήλωσε στο δίκτυο TV2 της Δανίας πως θα είναι ένα πάρα πολυ ενδιαφέρον αντικείμενο με στόχο την εξερεύνηση της μάυρης φεμινιστικής σκέψης. Συγκεκριμένα είπε:

«Στο μάθημα θα αναλύουμε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο της. Θα υπάρξει εστίαση στο φύλο, την σεξουαλικότητα και την καταγωγή»

«Ένας από τους στόχους (του μαθήματος) είναι να εισαγάγει τη μαύρη φεμινιστική σκέψη, η οποία δεν είναι γνωστή στη Σκανδιναβία. Θέλουμε να εξερευνήσουμε την ολότητα του φεμινισμού»

«Η Μπιγιονσέ είναι σημαντική για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ποπ καλλιτέχνες, γεγονός που την καθιστά σημαντική για την ανάλυση της σύγχρονης εποχής»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →