Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
se-andro-anomias-apo-klopes-kai-narkwtika-echei-metatrapei-to-apth

Σε άνδρο ανομίας απο κλοπές και ναρκωτικά έχει μετατραπεί το ΑΠΘ

Ανασφάλεια δηλώνουν πως νιώθουν καθηγητές και φοιτητές πλέον στο χώρο του πανεπιστημίου ΑΠΘ, αφού όπως αναφέρουν το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας όπου η εγκληματικότητα ανθεί μπροστά στα μάτια τους.

Ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας και 471 φοιτητές υπέγραψαν επιστολή την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή.

«Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου "ανθίζει" το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες» και συνεχίζει «Από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο χώρος του κυλικείου εχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, όπου καθημερινά φοιτητές παρενοχλούνται απο έμπορους χωρίς να υπάρχει κάποιος να επέμβει.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι, μετά τη σύσκεψη που έγινε για τη λύση του προβλήματος αποφασίστηκε η αύξηση των μέτρων φύλαξης και υπεγράφη συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για απο κοινού δράσεις. Παρόλα αυτά η κατάσταση παραμένει αδιάλαχτη χωρίς καμία βελτίωση.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ότι ελήφθησαν φαίνεται να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, καθώς το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση», συνεχίζουν οι φοιτητές στην επιστολή, ενώ ο Πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας έσπευσε να απαντήσει σε όσους ήδη έχουν αρχίσει να ισχυρίζονται ότι η επιστολή αυτή είναι μια προσπάθεια για να καταργηθεί το άσυλο και επισήμανε «Η αίσθηση ότι στο πανεπιστήμιο, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πρέπει να πάψει».

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →