Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
sumboules-gia-prwtoeteis-foithtes

Συμβουλές για Πρωτοετείς Φοιτητές

Τελείωσες την τρίτη Λυκείου και πέρασες ένα καλοκαίρι με το χαμόγελο του Πρωτοετή Φοιτητή. Νιώθεις πως έχεις πετύχει τον στόχο σου και είσαι έτοιμος για μία καινούργια αρχή! Ήρθε ο Σεπτέμβριος και σε λίγες μέρες αποχωρίζεσαι την οικογένεια σου, το σπίτι σου, την πόλη σου και πας να μείνεις μόνος σου κάποια χιλιόμετρα μακρυά από την παλιά σου ζωή. Νιώθεις ένα μικρό σφίξιμο στο στομάχι και αναρωτιέσαι πώς άραγε να είναι εκεί που πας και τί θα συναντήσεις. Πάρε λοιπόν μία μικρή γεύση!

Αρχικά, μην ψαρώνεις! Όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές σκέφτονται τα ίδια πράγμα! Θα βρώ παρέες, θα μου αρέσει η πόλη, θα περνάω καλα; Η απαντηση είναι Ναι! Θα είναι, με διαφορά, τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου!

Η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσω είναι να πηγαίνεις σε όσο περισσότερα μαθήματα της Σχολής σου μπορείς, ειδικά τις πρώτες βδομάδες! Είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχεις για να γνωρίσεις τους συνφοιτητές σου και να κάνεις καινούργιες παρέες. Όλοι οι πρωτοετής φοιτητές θέλουν να φτιάξουν ένα καινουργιο κύκλο και να κάνουν φίλους για μία ζωή! Πήγαινε μαζί τους για καφέ στα φοιτητικά στέκια της πόλης, σε πάρτυ, σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, και ζήσε όσο πιο έντονα μπορείς!

Στις περισσότερες σχολές υπάρχουν ομάδες φοιτητών όπου δραστηριοποιούνται σε διάφορα αντικείμενα. Ενημερώσου και πάρε μέρος! Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα που έχεις,μπορείς να εγγραφείς είτε στην θεατρική ομάδα είτε στην ραδιοφωνική είτε στην ρομποτική είτε όπου αλλού επιθυμείς. Όπώς καταλαβαίνεις έχεις πολλές επιλογές και θα γεμίσεις τον χρόνο σου με δημιουργηκότητα και συναναστροφή με άλλους φοιτητές με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα.

Ωραία η φοιτητική ζωή με το χαλαρό πρόγραμμα αλλά μην αφήνεις τα εξάμηνα να περνούν χωρίς να ασχολήσε με τα μαθήματα της σχολής σου! Μην ξεχνάς ότι προσπάθησες πολύ για να βρίσκεσαι εκεί και πως είναι η ευκαιρία σου να μάθεις καινούργια πράγματα. Με λίγο διάβασμα και ένα καλό πρόγραμμα στις εξεταστικές θα τα πας τέλεια!

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι το φοιτητικό πάσο. Βγάλτο όσο γρηγορότερα μπορείς και εκμεταλεύσου όλες τις εκπτώσεις σε θέατρα, μουσεία, μέσα μεταφοράς που σου δίνει!

Επίσης, μάθε να μαγειρεύεις εύκολα και γρήγορα φαγητά για περιπτώσεις ανάγκης στο σπίτι!

Γενικά, θα διαπιστώσεις ότι η φοιτητική ζωή είναι μία υπέροχη εμπειρία οπότε χαλάρωσε και ζήστην όσο καλύτερα μπορείς!


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →