Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
tesseris-foithtes-tou-pamak-dhmiourghsan-istoselida-me-oikonomikous-orous-gia-to-koino

Τέσσερις φοιτητές του ΠΑΜΑΚ δημιούργησαν ιστοσελίδα με οικονομικούς όρους για το κοινό

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θέλοντας να αποδείξουν ότι τα οικονομικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο πιστεύουν οι περισσότεροι, δημιούργησαν τη σελίδα “Οικονομικά της καθημερινότητας” με σκοπό να παρουσιάσουν μια πιο οικεία μορφή της οικονομικής ορολογίας χρησιμοποιόντας το σλόγκαν “Τα οικονομικά είναι απλά”. Η σελίδα που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο σύμφωνα με τους δημιουργούς της διαφέρει απο παρόμοιες σελίδες διότι παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον γνώσης, καταρρίπτει το μύθο περι “δύσκολων οικονομικών” και κυριότερα επικεντρώνεται αποκλειστικά σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο μέσος πολίτης.

Ακόμα πέρα απο την απλουστευμένη επεξήγηση οικονομικών όρων, υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον κάθε όρο ξεχωριστά και συχνές ερωτήσεις που μπορεί να υπάρχουν γύρω απο αυτόν. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στο χρήστη να κάνει δικές του ερωτήσεις, να αντλήσει πληροφορίες απο τον ιστότοπο για κάποια εργασία, άρθρο, βιβλίο του και τέλος μπορεί να τεστάρει τις γνώσεις του στην ενότητα “Δοκιμή γνώσεων” που παρέχεται.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε ήδη απο το 2015 όταν τα παιδιά σχημάτισαν αρχικά την ομάδα τους και αποφάσισαν να καταγράφουν συστηματικά τους πιο συχνα χρησιμοποιούμενους οικονομικούς όρους που χρησιμοποοιούσαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι στις ειδήσεις. Αργότερα αφού ξεπέρασαν και το πρόβλημα της χρηματοδότησης κερδίζοντας στον διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας “Social Impact Award Greece 2016”, υλοποίησαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο ενώ επιθυμούν στο μέλλον να εμπλουτίσουν με περισσότερους όρους και οικονομικά ζητήματα τη σελίδα.

Η πρώτη καταγραφή και παρουσίαση της ιδέας έγινε στο μάθημα του κ. Συμεών Παπαδόπουλου με τίτλο «Χρηματοοικονομική Διάσταση Επιχειρηματικότητας» ενώ όλα τα μέλη της ομάδας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είτε είναι είτε υπήρξαν φοιτητές του ΠΑΜΑΚ. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της είναι: 

Χρήστος Πολίτης. Φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που ολοκληρώνει τις σπουδές του και ορκίζεται την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Κατάγεται από την Καλαμάτα και από το Σεπτέμβριο θα συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. 

Αμαλία Καραχάλιου. Απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με ημερομηνία αποφοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2016. Κατάγεται από τον Βόλο και σήμερα πραγματοποιεί ήδη μεταπτυχιακές σπουδές σχετικές με το Μάνατζμεντ, στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης στην Ελβετία.

Δωρόθεος Νικολαΐδης. Απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με ημερομηνία αποφοίτησης το Δεκέμβριο του 2014. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές σχετικές με τα Χρηματοοικονομικά, στο London School of Economics στην Αγγλία. 

Σταύρος Ροδίφτσης. Επί πτυχίω φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Κατάγεται από την Έδεσσα και σήμερα πραγματοποιεί παράλληλα πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →