Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
times-se-foithtikes-katoikies-ana-polh

Τιμές σε φοιτητικές κατοικίες ανα πόλη

Μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, γονείς και μαθητές σπεύδουν άμεσα, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια κάποιου μεσίτη να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα που να πληρεί τις προδιαγραφές τους. Τα διαμέρισματα που προτιμούν οι ενοικιαστές είναι συνήθως γκαρσονιέρες ή στούντιο, μερικώς ανακαινισμένα χωρίς πολλές φθορές, σε κεντρικό σημείο της πόλης ή κοντά στο πανεπιστημιακό τους ίδρυμα και βέβαια όσο πιο οικονομικό δυνατότερο.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένεις λίγοι είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν την επιλογή της συγκατοίκησης και έτσι διαφεύγουν σε ένα εξονυχιστικό κυνήγι εύρεσης κατοικίας ώστε να βρουν στέγη που θα καλύπτει πλήρως ή μερικώς τις ανάγκες τους.

Εν μέσω της αυξημένης ζήτησης κατοικιών στις περιοχές κοντά σε πανεπιστήμια και τει το Spitogatos Network πραγματοποίησε έρευνα με βάση το κόστος των διαμερισμάτων ανα τετραγωνικά.

Σύμφωνα με την έρευνα του spitogatos.gr τα ακρίβότερα διαμερίσματα στην Αθήνα εντοπίζονται στις περιοχές του κέντρου, Βύρωνα και Παγκράτι, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι πιο ακριβές περιοχές φαίνεται να είναι το κέντρο, Χαριλάου, Τούμπα και Ντεπώ.

Για τη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας παρατηρούμε ότι οι πιο “τσιμπημένες” τιμές σε ενοίκια σε πόλεις της περιφέρειας και νησιά εντοπίζονται στη Ρόδο, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Τρίκαλα και Ιωάννινα.
Αντιθέτως οι πόλεις με τις πιο προσιτές τιμές είναι η Φλώρινα, Καστορία, Μεσολόγγι και Λαμία.

Παρακάτω βρίσκεται ο πίνακας όπου βρίσκονται αναλυτικά οι τιμές ανα πόλη οπως τον παρουσίασε το https://www.spitogatos.gr/.


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →