Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
to-erasmus-mundus-dinei-1345-upotrofies-se-metaptuchiakous-foithtes

Το Erasmus Mundus δίνει 1.345 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Το πρόγραμμα Erasmus Mundus χρηματοδοτούμενο απο την ευρωπαική ένωση, έδωσε συνολικά 1.345 υποτροφίες στο πλαίσιο του κοινού μεταπτυχιακού προγραμματος για μεταπτυχιακούς φοιτητές απο όλο το κόσμο κατα το έτος 2017.Όλα τα έξοδα του μεταπτυχιακού που θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές σε δύο τουλάχιστον ιδρύματα θα καλυφθούν απο τις υποτροφίες. Συνήθως τα προγράμματα έχουν διετή διάρκεια.

Σύμφωνα με τον κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, που είναι ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, δήλωσε ότι “τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Erasmus Mundus αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα διασυνοριακής συνεργασίας των πανεπιστημίων προκειμένου να προσφέρουν ολοκληρωμένα, καινοτόμα και ποιοτικά πανεπιστημιακά προγράμματα”.

Οι χώρες απο τις οποίες έλαβαν κυρίως υποτροφίες φοιτητές είναι: Βραζιλία (79), Ινδία (63), Ιράν (59), Μπανγκλαντές (58) και Μεξικό (49). Απο την Ελλάδα επελέγησαν 11 υποψήφιοι για υποτροφία. Ποσοστό τουλάχιστον 75 % των υποτροφιών προορίζονται για τους φοιτητές των χωρών - εταίρων, με επιπλέον υποτροφίες σε ορισμένες περιοχές του κόσμου όπου η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τομέα προτεραιότητας για την πολιτική συνεργασίας με την Ε.Ε.

Το υπόλοιπο 25% διατίθεται σε φοιτητές από την Ε.Ε. και από άλλες χώρες του προγράμματος.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →