Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
anatroph-stis-baseis-twn-panellhniwn-2017

Ανατροπή στις βάσεις των πανελληνίων 2017

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 30/6 αποτέλεσαν δείγμα για την πορεία των βάσεων που θα ανακοινωθούν επίσημα τον Αύγουστο.

Το γενικό πλαίσιο, δείχνει άνοδο σε πανεπιστήμια σε Αθηνα και Θεσσαλονική ενώ καθοδική πορεία φαίνεται να παίρνουν οι βάσεις στα τμήματα της περιφέρειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” η μείωση των θέσεων στα πανεπιστήμια και η ανακατανομή θέσεων σε άλλα ιδρύματα, έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο χάσμα στις βάσεις εισαγωγής τα τελευταία έτη.

Επίσης το ψαλίδισμα των θέσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των βάσεων στα περιζήτητα τμήματα με αποτέλεσμα να μείνουν πολλοί αριστούχοι εκτός της σχολής που επιθυμούν, ενώ αναμένεται βουτιά στα ΤΕΙ της περιφέρειας που παρά τη χαμηλή ζήτηση, προσφέρουν περισσότερες θέσεις απο πέρσι.

Βάση ενός δείγματος 7.500 γραπτών απο όλα τα μαθήματα, φαίνεται πως δε θα υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στις νομικές και ιατρικές σχολές, τα παιδαγωγικά τμήματα θα σημειώσουν άνοδο, ενώ τα πολυτεχνία και τα οικονομικά τμήματα θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα και για τους υποψήφιους του 1ου πεδίου, καθώς η μεγάλη ζήτηση των τμημάτων σε σχέση με την έλλειψη θέσεων θα ωθήσει τις βάσεις προς τα πάνω, ενώ ο κατά 3.474 αυξημένος αριθμός υποψηφίων δείχνει πως θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Το μεγάλο πλήγμα των Μαθηματικών κατεύθυνσης που δυσκόλεψαν τους μαθητές αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση τις σχολές του 5ου πεδίου, κυρίως τις οικονομικές σχολές χωρίς να επηρεάζονται τα ΑΕΙ της Αττικής που συμπεριλαμβάνονται στο πεδίο και θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Κερδισμένοι φαίνεται να είναι και οι υποψήφιοι του 2ου πεδίου μετά την πανωλεθρία των μαθηματικών, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι σταρτιωτικές, εκκλησιαστικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές και ναυτιλιακές σχολές όπου αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα πλην των ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, οι βάσεις στο 3ο πεδίο θα εξαρτηθούν πλήρως απο τη ζήτηση του κάθε τμήματος καθώς οι θέσεις των ιατρικών σχολών είναι μειωμένες κατά 1.000 σε σχέση με πέρσι.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →