Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
brexit-ti-prepei-na-gnwrizoun-oi-foithtes

Brexit: τι πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

Η Βίβιαν Στερν διευθύντρια της Universities UK International, μιλώντας στη γνωστη γερμανική ραδιοφωνια(DLF) είπε πως το brexit θα έχει σοβαρές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στα βρετανικά πανεπιστήμια αφού αναμένεται μεγάλη πτώση στον αριθμό ξένων φοιτητών. Παρόλα αυτά επισημαίνει πως οι υπεύθυνοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες και μακροπρόθεσμα να προσελκύσουν ξανά φοιτητές απο την Ευρώπη.

Η κ.Στερν αναφέρθηκε και στο οικονόμικο κομμάτι σε περίπτωση που οι φοιτητές της ΕΕ θεωρούνται πλέον «overseas students» λέγοντας:«Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να περιγράψουμε τί ακριβώς θα γίνει. Και παρεμπιπτόντως θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι overseas students δεν πληρώνουν πάντοτε πολύ περισσότερα χρήματα από τους φοιτητές που προέρχονται από την ΕΕ, αυτό εξαρτάται και από το αντικείμενο σπουδών ή το πανεπιστήμιο. Αλλά ένα μπορώ να πω: όλοι οι φοιτητές που θα αρχίσουν τις σπουδές τους το 2017, θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνθήκες, ως προς το οικονομικό, όπως και οι βρετανοί φοιτητές. Το εγγυάται η κυβέρνησή μας. Ζητούμε να ισχύσει το ίδιο και για το 2018 και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Όσον αφορά το Erasmus η κ.Στερν εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Βρετανία μέσα στο πρόγραμμα χαρακτηρίζοντας το μία “ win-win-situation”, όπου φοιτητές και ερευνητές μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στην Ευρώπη υπο την σκέπη του προγράμματος. Ακόμα επισήμανε πως όλα εξαρτώνται απο τη συμφωνία που θα επισυναφθεί μεταξύ των εκπροσώπων και της κυβέρνησης αφού το erasmus είναι ανοιχτό και σε κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Τέλος, βάση των τελευταίων ρατσιστικών κρουσμάτων έναντι ευρωπαίων πολιτών η κ.Στερν δήλωσε: «Οι Ευρωπαίοι είναι θερμά ευπρόσδεκτοι στη Βρετανία και στα πανεπιστήμιά μας. Έχω μιλήσει με πολλούς πρυτάνεις μετά το δημοψήφισμα του Brexit και όλοι μου λένε πόσο σημαντικοί είναι οι ευρωπαίοι συνεργάτες και φοιτητές στο πανεπιστήμιό τους. Τους αγαπάμε, θέλουμε να τους κρατήσουμε εδώ και καθημερινά αγωνιζόμαστε απέναντι στην κυβέρνησή μας για να προστατευθούν τα δικαιώματά τους»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →