Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Coursera – Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από ξένα Πανεπιστήμια

Το Coursera αποτελεί μια ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από 33 συμβαλλόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο του Stanford. Παρέχονται μαθήματα σε πολλά σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, όπως την πληροφορική, τα οικονομικά, τα μαθηματικά, τα κοινωνικά δίκτυα, την ιστορία και άλλα πολλά.

Η διαδικασία εκπαίδευσης γίνεται ως εξής. Οι μαθητές διδάσκονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης (e-learning) ενώ στο τέλος κάθε ενότητας καλούνται να εξεταστούν μέσω τεστ. Όσοι πετύχουν ποσοστό πάνω από 80% επιτυχίας, αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθησης που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους.

Το Coursera φροντίζει να επιβραβεύσει τους μαθητές υψηλών επιδόσεων, στέλνοντας τα αποτελέσματα τους σε καθηγητές και τυχόν ενδιαφερόμενους εργοδότες. Οι συμμετάσχοντες στο πρόγραμμα δεν επιβαρύνονται οικονομικά ούτε δεσμεύονται προς την ιστσοσελίδα. Ήδη 1,519,785 εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τα μαθήματα του Coursera. Γίνε και εσύ

http://www.coursera.org/

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το ΕΚΠΑ

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το ΕΚΠΑ

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινά την παροχή διαδικτυακών μαθημάτων, μεταφέροντας την γνώση από τις κλειστές αίθουσες και τους φοιτητές, σε ανοιχτές διαλέξεις προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προσφέρονται από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού ώστε να προσφέρουν γνώση σε όποιον επιθυμεί. Τα ίδια πρότυπα ακολουθεί πρώτο το ΕΚΠΑ και αργότερα άλλα πανεπιστήμια της χώρας. Σκοπός των διαδικτυακών μαθημάτων είναι η πρόσβαση στην γνώση σε όσους δεν δύναται να παρευρίσκονται στο Πανεπιστήμιο. Η παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων δεν θα οδηγεί σε απόκτηση κάποιου πτυχίου ή βεβαίωσης

Τα ΑΕΙ Κρήτης ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους

Τα ΑΕΙ Κρήτης ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους

Σε κατάληψη του χώρου των εστιών σίτισης προχώρησαν ενωμένοι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου και το ΤΕΙ Κρήτης, απαιτώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος και κριτηρίων που επέβαλε το υπουργείο παιδείας για την σίτιση.

Φοιτητές και στα τρία ιδρύματα κάνανε χθες κατάληψη τα ταμεία των εστιών, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να σιτίζουν δείχνοντας μόνο το πάσο τους. Η απάντηση από τις διοικήσεις των ΑΕΙ Κρήτης δεν άργησε. Πρύτανης και πρόεδρος διέταξαν να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες για δύο μέρες και να μην σιτίσει κανένας φοιτητής, μιας και δεν θα υπάρξει φαγητό.

Δωρεάν συγγράμματα και όχι δίδακτρα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δωρεάν συγγράμματα και όχι δίδακτρα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει δωρεάν παιδεία σε όλη την διάρκεια της φοίτησης ενός σπουδαστή, αποφάσισε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Βάσει συντάγματος, έχει κατοχυρωθεί η δωρεάν παιδεία χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση για την αγορά συγγραμμάτων καθώς και να μην επιβληθούν δίδακτρα στους φοιτητές.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δικαίωμα να ζητήσει δίδακτρα ή αγορά των συγγραμμάτων μόνο σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οπότε, όλα τα σενάρια περί χρηματικής επιβάρυνσης καθ' όλη την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, παύουν να ισχύουν.

Προσθήκη σχολίου

Captcha