Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
eidikothtes-me-panellhnies-exetaseis-tha-pairnoun-oi-foithtes-ths-iatrikhs

Ειδικότητες με πανελλήνιες εξετάσεις θα παίρνουν οι φοιτητές της ιατρικής.

Το ενδεχόμενο να παίρνουν ειδικότητα με νέο σύστημα εξετάσεων οι γιατροί από τον Οκτώβρη εξετάζει το Υπ.Υγείας. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η βαθμολογία τους θα μετράει για την προσληψή τους στο ΕΣΥ(Εθνικό Σύστημα Υγείας) και ότι παράλληλα δημιουργούνται νέες ειδικότητες που εώς τώρα υπήρχαν μόνο στο εξωτερικό όπως π.χ: Κλινική Γενετική,Επειγοντολογία,Χειρουργικη Στόματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το -Έθνος- το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ, η οποία προβλέπει πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μέχρι πρότινος οι εξετάσεις λάμβαναν μέρος στην ΥΠΕ(Υγειονομική Περιφέρεια) όπου άνηκε το κάθε νοσοκομείο ειδίκευσης κάθε γιατρού.Οι εξετάσεις θα είναι αρχικά γραπτές όπου θα υπάρχει βαθμολόγηση και αν εξασφαλίσει τη βαση του πεντε ο υποψήφιος περνάει στις προφορικές εξετάσεις. Μετά το τέλος των εξετάσεων οι επιτυχόντες θα λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας με βαθμό και αξιολόγηση(αριστα,καλως κτλπ) που θα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά σε προκηρύξεις του ΕΣΥ.

Η εξέτασεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο, παρουσία τρειών εξεταστών που έχουν επιλεχθεί απο κατάλογο εκπαιδευτών και θα αλλάζουν σε κάθε εξεταστική περίοδο.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →