Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
nees-metarruthmiseis-se-dhmotika-lukeia-aei-tei

Νέες μεταρρυθμίσεις σε Δημοτικά,Λύκεια,Αει,Τει

Την Τρίτη 9/5 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο παιδείας όπου ανακοίνωσε ότι θα γίνουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι αλλαγές θα αφορούν:

1. Ενίσχυση των δημοτικών σχολείων.
2. Αναβάθμιση των λυκείων.
3. Ομαλοποίηση της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
4. Ενίσχυση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με θεσμικές αλλαγές.
5. Επένδυση στην έρευνα και στην τεχνογνωσία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οριστική κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και τη καθιέρωση του Εθνικού απολυτήριου όπως επίσης και στις αλλαγές στις τελευταίες τάξεις του λυκείου και την επέκταση του ολοημέρου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας επεσήμανε “η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων”, τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε “Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση”, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μάθηση και όχι η εξέταση.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε λέγοντας “Οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.

Ολοήμερα Δημοτικά
Ο κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα λειτουργήσουν ολοήμερα σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ ανακοίνωσε πως “το Σεπτέμβριο του 2017 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, με όλα τα βιβλία και επάρκεια διδακτικού προσωπικού. Από τον Σεπτέμβριο, ολοήμερο σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας, και τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, συνολικά 830 μονάδες σε κάθε γωνιά της χώρας μας” ανέφερε.

Υποχρεωτική 14ετή εκπαίδευση
Μια απο τις βασικότερες μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν είναι η επιβολή 14ετους εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση σκοπεύει να υλοποιήσει αυτό το διάταγμα μέσα στην επόμενη τριετία με τα παιδιά 4 ετών και πάνω να φοιτούν υποχρεωτικά στα νήπια και προνήπια.

Ειδική αγωγή
«Προχωρούμε στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με έξι νέα καλλιτεχνικά σχολεία και της ειδικής αγωγής. Ανοίγουν την επόμενη χρονιά 11 νέα σχολεία, ενώ πέρυσι άνοιξαν άλλα 23. Προσαρμόζουμε τα ωρολόγια προγράμματα των ειδικών σχολείων με τα υπόλοιπα σχολεία, ενώ δίνουμε τη δυνατότητα να λειτουργούν ως ολοήμερα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχολικά γεύματα
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμο των σχολείων που θα δικαιούνται σχολικά γεύματα.

Συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά
Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά με σκοπό την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αναφέρθηκε στην εμβληματική πρωτοβουλία που θα γίνει μετά την αξιολόγηση των δύο ΤΕΙ και πρόσθεσε πως θα δημιουργηθούν επιπλέον νέα διετή τμήματα ευρωπαικών προδιαγραφών για απόφοιτους επαγγελματικών λυκείων.



Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →