Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
vghkan-oi-vaseis-tou-2012-ti-kanw-twra

Βγήκαν οι Βάσεις του 2012. Τι κάνω τώρα;

Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ανακοινωθεί. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και καλή δύναμη για το υπόλοιπο της φοιτητικής τους ζωής. Για όσους αποτύχανε, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες, αρκεί να μη το βάλετε κάτω.

Η πρώτη ενέργεια θα πρέπει να επισκεφτεί το Λύκειο και να προμηθευτείτε το Απολυτήριο Λυκείου, την «Βεβαίωση Πρόσβασης» και ένα έντυπο που αναφέρει τη σειρά και τη σχολή που περάσατε. Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί ότι περάσατε σε μια σχολή και θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στην ως δικαιολογητικό εγγραφής. Προσοχή! Η Βεβαίωση Πρόσβασης δεν επανεκδίδεται. Το πρωτότυπο πρέπει να το κρατήσετε εσείς, ενώ στην εγγραφή σας θα δώσετε επικυρωμένο αντίγραφο. Η επικύρωση των επίσημων εγγράφων γίνεται στα ΚΕΠ.

Οι εγγραφές στις σχολές γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα «Απολυτήριο Λυκείου» και «Βεβαίωση Πρόσβασης». Επίσης, θα πρέπει να δώσετε 6 φωτογραφίες, τύπου αστυνομικής ταυτότητας, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Για τους άρρενες φοιτητές, ίσως ζητηθεί το «Πιστοποιητικό περί εγγραφής στα μητρώα αρρένων». Στην Γραμματεία της Σχολής θα σας δοθούν έντυπα όπως «Αίτηση Εγγραφής-Δήλωσης στοιχείων», το κυρίως έντυπο όπου δίνετε όλα τα στοιχεία σας, η «Υπεύθυνη Δήλωση μη Εγγραφής σε Άλλο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», όπου ο δηλώνεται ότι δεν ανήκει σε άλλη Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα «Στατιστικό Δελτίο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας», όπου δίνετε μερικά στατιστικά στοιχεία για την Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, και η «Δήλωση Μαθημάτων», όπου δηλώνετε τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει το πρώτο εξάμηνο. Συνήθως το τελευταίο έντυπο είναι τυπικό και οι φοιτητές επιλέγουν τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου ή η επιλογή των μαθημάτων γίνεται αυτόματη. Στα επόμενα εξάμηνα, ο τρόπος δήλωσης των μαθημάτων αλλάζει. Μόλις δοθούν όλα τα έντυπα στην Γραμματεία, παίρνετε μια «Βεβαίωση Σπουδών» ενώ σας δίνονται οδηγίες για την νέα διαδικασία απόκτησης «Πάσο». Για τους άρρενες φοιτητές χορηγείται και το «Πιστοποιητικό αναβολής της Στράτευσης».

Έπειτα, ξεκινά η εύρεση φοιτητικής οικείας και η προσαρμογή στο νέο τρόπο ζωής. Καλή επιτυχία!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →