Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
eap-ena-axiepaino-panepisthmio-gia-olous

ΕΑΠ: Ένα αξιέπαινο πανεπιστήμιο για όλους

Το ΕΑΠ (Ελληνικο Ανοικτό Πανεπιστήμιο), το πρώτο και μοναδικό δημόσιο πανεπιστήμιο αφιερωμένο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αριθμεί πλέον τα 20 χρόνια απο την ίδρυση του και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ανάγκη της εποχής, αφού απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ούτε χρόνο αλλά ούτε χρήμα και επιθυμούν να διευρύνουν τις ακαδημαικές γνώσεις τους. 

Το ΕΑΠ διαφέρει απο άλλα ΑΕΙ καθώς δε βασίζεται στη φυσική παρουσία των εκπαιδευόμενων και τη μελέτη μέσω έντυπου υλικού αλλά χρησιμοποιεί τεχνολογικά μέσα όπως οι διαδικτυακές πλατφόρμες και ψηφιακές βιβλιοθήκες.

Το πανεπιστήμιο αριθμεί τέσσερις ακαδημαικές σχολές (Κοινωνικών Επιστημών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ανθρωπιστικών Σπουδών) στις οποίες περιλαμβάνονται 6 προπτυχιακά τμήματα και 32 μεταπτυχιακά.
Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι όλοι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα με την ηλικία, τον τόπο ή την βαθμολογίας εξετάσεων και μπορούν να φοιτήσουν απο απόφοιτοι λυκείου μέχρι πτυχιούχοι που επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους περαιτέρω.

Το ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές, μέσω των διαδικτυακών πλατφορμων να διαμορφώσουν το προγραμμά τους και να συνδυάσουν τη μάθηση με την εργασία ή λοιπές οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και οι διοικητικές ανάγκες καλύπτονται απο τα 9 παραρτήματα που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, ο φοιτητής σπουδάζει στο δικό του χώρο και ρυθμό αφού, επιλέγει ο ίδιος τον αριθμό των θεματικών ενοτήτων που θέλει να παρακολουθήσει ανα εξάμηνο.

Τέλος, σπουδάζοντας στο ΕΑΠ πέρα του ότι οι φοιτητές δεν έχουν έξοδα διαμονής σε άλλη πόλη, δεν έρχονται αντιμέτωποι με υπέρογκα ποσά που αφορούν τα δίδακτρα. Εν μέσω περιόδου κρίσης το πανεπιστήμιο μείωσε σημαντικά το κόστος και προσφέρει μερική απαλλαγή διδάκτρων σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες και αναπηρίες. Αυτό καθιστά το κόστος φοίτησης στο ΕΑΠ σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλα προγράμματα ίδιων ταχυτήτων.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →