Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
oikonomikh-enischush-apo-ereunhtika-apotelesmata-epidiwkoun-ta-panepisthmiaka-idrumata-ths-chwras-en-mesw-krishs

Οικονομική ενίσχυση απο ερευνητικά αποτελέσματα επιδιώκουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εν μέσω κρίσης

Ο Κώστας Αμπατζής, διευθυντής καταθέσεων και χορηγήσεων στον οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9 FM για την οικονομική ενίσχυση που επιδιώκουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μέσα απο την κατοχύρωση εφευρέσεων και ερευνητικών αποτελεσμάτων. «Από τη στιγμή που η κρατική χρηματοδότηση προς αυτά έχει μειωθεί, κατοχυρώνουν ευρεσιτεχνίες με σκοπό να εκμεταλλευτούν τα ερευνητικά αποτελέσματα, κάνοντας συμφωνίες με κάποιους για να παράγουν το επινόημά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δημόκριτος στην Αθήνα το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ και το ΑΠΘ κάνει πολύ καλή δουλειά όπως και πολλά άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα»

Ακόμα ο κ.Αμπατζής επεσήμανε πως υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ ερευνητικών κέντρων και ιδρυμάτων του εξωτερικού, που όταν τους δίνεται η ευκαιρία κατοχυρώνουν εφευρέσεις τις οποίες χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν προιόντα ώστε να προσκομίσουν κέρδος. Συγκεκριμένα ο ίδιος είπε πως «τα πανεπιστήμια και διάφορα ερευνητικά κέντρα μπορούν να πουλήσουν την εφεύρεσή τους σε εταιρίες, οι οποίες θα παράγουν το προϊόν και το πανεπιστήμιο και ο αντίστοιχος ερευνητής θα έχουν οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση της εφεύρεσης» τονίζοντας επίσης την αλλαγή κουλτούρας στα πανεπιστήμια ως προς την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών εν μέσω κρίσης.


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →