Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
sugchwneush-tei--athhnwn-kai-peiraia-se-ena-neo-panepisthmio-sumfwna-me-ton-ktsipra

Συγχώνευση ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά σε ένα νέο πανεπιστήμιο σύμφωνα με τον κ.Τσιπρα

Μετά απο αξιολογήσεις τμημάτων στα ΤΕΙ αθηνών και Πειραιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πως θα γίνει συγχώνευση των δύο σε ένα καινούργιο ΑΕΙ που θα ονομαστεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με την ένωση να πραγματοποιείται μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας είπε τα εξής:«Τμήματα από τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θέλουμε μετά από διαδικασίες αξιολόγησης να δημιουργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Προχωράμε και σε διαδικασία ουσιαστικής αναβάθμισης των Ανώτατων ΤΕΙ».
Επιπλέον, δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα κάνει την εμφάνιση του το πανεπιστήμιο στο μηχανογραφικό λόγω των διεργασιών που πρέπει να γίνουν μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως για παράδειγμα ο αριθμός μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών που θα παραμείνουν στο πανεπιστήμιο. 

Στο πλαίσιο του καινούργιου αυτού 4ετους φοίτησης πανεπιστημίου, θα δημιουργηθούν επίσης και διετή προγράμματα τα οποία θα προσφέρουν ευρωπαικά διπλώματα επαγγελματικών προσόντων σε απόφοιτους επαγγελματικών λυκείων συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος είπε στον ‘Αθήνα 9.84’ πως το ίδρυμα έχει τις κατάλληλες υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τη μετατροπή του σε ΑΕΙ και πως με τη συνεργασία του ΤΕΙ Πειραιά και προέδρου Λάζαρου Βρυζίδη θα είναι ακόμα πιο ικανοί να αναβαθμιστούν σε πανεπιστήμιο.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →