Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
tmhma-kthniatrikhs-diekdikei-to-dhmokrateio-panepisthmio-thrakhs

Τμήμα κτηνιατρικής διεκδικεί το Δημοκράτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το τμήμα ιατρικής του Δημοκράτειου πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο απαριθμεί 30.000 φοιτητές θέλοντας να ενισχύσει τη δυναμική του πανεπιστημίου έκανε πρόταση για σύσταση τμήματος κτηνιατρικής.Η Σύγκλητος μετά απο εξέταση του θέματος και των διάφορων παραμέτρων που συνεπάγονται στη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος, υιοθέτησε την πρόταση της Ιατρικής και αποφάσισε τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση τμήματος με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

«Εάν πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα Κτηνιατρική Σχολή στην Ευρώπη, αυτό το σημείο είναι ο Έβρος. Στην πανεπιστημιούπολη του τμήματος ιατρικής υπάρχει ο χώρος και μόλις ολοκληρωθεί, σε διάστημα ενός έτους, η 4η φάση της ιατρικής, μπορούν να φιλοξενηθούν τα θεωρητικά μαθήματα της κτηνιατρικής.Επιπλέον, με τα τμήματα ιατρικής, μοριακής βιολογίας και μελλοντικά κτηνιατρικής στην Αλεξανδρούπολη και το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης στην Ορεστιάδα, θα δημιουργηθεί ένας σοβαρός μοχλός αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης που θα θωρακίσει την πύλη εισόδου ζωονόσων στην Ελλάδα και την Ευρώπη» τονίζει ο καθηγητής χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να σχεδιάζει το μέλλον του και να διεκδικεί. 

Είναι βεβαίως ευρέως γνωστό ότι, λόγω των ζωονόσων, οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου είναι μεγάλες στον Έβρο φτάνοντας ακόμη και το 95%.

Γιατί στο Δημοκράτειο;
Το τμήμα ιατρικής στην προσπάθεια του να δημιουργηθεί το τμήμα κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο παραθέτει τα παρακάτω πλεονελτήματα:

  • Ο Έβρος και γενικά η Θράκη είναι απο τις περιοχές με το μικρότερο κατεφαλήν εισόδημα και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα και την ευρώπη.
  • Υπάρχει μεγάλο ποσοστό εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης νέων.
  • Υπάρχουν ελάχιστα αναπτυξιακά προγράμματα στη περιφέρεια.
  • Ο νομός διαθέτει ιδανική μορφολογία εδάφους και εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη παράδοση στην κτηνοτροφία.
Για να καταφέρει το πανεπιστήμιο Θράκης να δημιουργήσει και να λειτουργήσει το τμήμα θα χρειαστεί τη βοήθεια και συμπαράσταση των Κτηνιατρικών Σχολών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Ακόμα θα πρέπει να σταθούν δίπλα τους στη προσπάθεια αυτή, η τοπική αυτοδιοίκηση όσο επίσης οι οικονομικοί και παραγωγικοί φορείς της Θράκης.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →