Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Το ΑΠΘ δίνει παράσταση για τον Ελύτη

Με ένα θεατρικό - μουσικό αναλόγιο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εορτασμό των «Δημητρίων» προς τιμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Στην παραγωγή συμμετέχει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Η παράσταση είναι μια πολυφωνική εκδοχή της "Μαρίας Νεφέλης", ενός από τα σημαντικότερα ποιητικά έργα του Ελύτη, που παρουσιάζεται σε αποσπασματική μορφή. Θα λάβει μέρος στις 21:00 στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι δωρεάν.

Παίρνουν μέρος, οι ηθοποιοί Δημήτρης Ναζίρης (Ποιητής) και Έφη Σταμούλη (Μαρία Νεφέλη), καθώς και 12 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου από το ΑΠΘ.

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ

Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εντόπισε και συνέλαβε ύποπτους που κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προσήχθησαν 16 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα 2, για μικροποσότητες χασίς και δισκίων. Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την ευρύτερη περιοχή.

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας στο ΑΠΘ

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας στο ΑΠΘ

Βελτίωση των σχέσεων πετυχαίνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, διοργανώνοντας, από κοινού, επιστημονικό συμπόσιο στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ και θα επικεντρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες «Οικονομία, Πολιτισμός - Παιδεία και Περιβάλλον», με ομιλητές έναν εκπρόσωπο από κάθε Πανεπιστήμιο για κάθε τομέα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εδραίωση της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο και κατ' επέκταση η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με δεδομένη την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επικείμενη υποψηφιότητα της Αλβανίας ως μέλους της ΕΕ.

Εβραϊκές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Εβραϊκές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν οι Εβραϊκές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια επώνυμη έδρα, η οποία χρηματοδοτείται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην Φιλοσοφική Σχολή.

Οι εβραϊκές σπουδές υπήρχαν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά διακόπηκαν λόγω της δικτατορίας του Μεταξά. Έπειτα από προσπάθειες 78 χρόνων, οι εβραϊκές έδρες επανιδρύονται. Σκοπός είναι η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού.

Νέο σκάνδαλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Νέο σκάνδαλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Νέο οικονομικό σκάνδαλο με αναπληρωτή καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά και λάμβανε χρηματικά ποσά για την «παρουσία» του σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης .

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος, ο αναπληρωτής καθηγητής και οι συνεργάτες του υπέβαλαν πλαστά δικαιολογητικά ότι ξόδευαν χρήματα για να παρευρεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus κατά την περίοδο 2010-2013.

Τα χρήματα που έλαβαν από το Πανεπιστήμιο με τα πλαστά δικαιολογητικά ανέρχονται στις 233.000 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Captcha