Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Υγεία & Ομορφιά

sxediaste-kai-foreste-th-dikh-sas-gova

Σχεδιάστε και φορέστε τη δική σας γόβα

Οι γόβες, και γενικά τα γυναικεία υποδήματα, είναι φετίχ για πολλές γυναίκες. Κάθε γυναίκα έχει στην συλλογή της τουλάχιστον 5 διαφορετικά υποδήματα. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να σχεδιάζατε όπως θέλετε τα υποδήματα σας και να τα φοράτε; Αυτή τη δουλεία κάνει η εταιρία Shoes of Prey, που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου. Μέσω της ιστοσελίδας της, μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα της αρεσκείας σας για κάθε μέρος του υποδήματος. Έτσι, θα δημιουργήσετε μοναδικές γόβες, μποτίνια, μπαλαρίνες ή ότι άλλο επιθυμείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γραφτείτε στην σελίδα, να επιλέξετε τον τύπο του υποδήματος και τα χρώματα ή τα υλικά του δικού σας γούστου. Το κόστος των υποδημάτων ξεκινά από 100€, ακριβό για τα σημερινά δεδομένα. Αλλά σκεφτείτε ότι είναι χειροποίητα υποδήματα, και όχι βιομηχανικά, και θα ταιριάζουν ακριβώς στο στυλ σας. Το μεταφορικό κόστος είναι 15€ Ιστοσελίδα Shoes of Prey
symvoules-gia-nyxia-gia-to-kalokairi

Συμβουλές για νύχια για το καλοκαίρι

Skincare of a beauty female feet with camomile's flower VALUA VITALY Καλημέρα σας!!!!! Λόγω καλοκαιρίου οι γυναίκες πρέπει να έχουμε περιποιημένα τα άνω και κάτω άκρα μας. Μέρικες συμβουλές λοιπόν για να έχουμε τα νυχάκια μας καθαρά και υγιεί γιατί οι μύκητες και ειδικά το καλοκαίρι καραδοκούν... Αποφεύγουμε τα ψεύτικα νύχια στα πόδια.Ο λόγος οτι δεν αναπνεούν και με την θάλασσα αν δεν έχουν τοποθετειθεί σωστά υπάρχει ο κίνδυνος για την δημιουργία μήκυτων και μούχλας. Το πεντικιούρ μας το ανανεώνουμε κάθε 20 μέρες. Μην βάφετε άλλο χρώμα τα νύχια σας πάνω από το υπάρχον χρώμα.Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι τα νύχια σας να κιτρινίσουν. Μετά από κάθε μπάνιο να βάζετε κρέμα.Επίσης μπορείτε ανα 2 μέρες να κάνετε πηλινγκ ή αν θέλετε κάθε μέρα.Ανάλογα με το πόσο τραχύ ειναι το πέλμα σας. Μην αφήνετε την όζα για πολύ καιρό στα νύχια σας δεν είναι οτι καλύτερο για την ανάπτυξη του νυχίου και την υγεία του.Καλό θα είναι λόγω της άμμου που θα φθείρει το χρώμα να το αλλάζετε μόλις παρατηρείτε ότι αρχίζει να ''φεύγει''. Λόγω νερού τα πόδια μας μαλακώνουν.Με μια ελαφρόπετρα μπορείτε να τα τρίψετε για να καθαρίσουν απο τα νεκρά κύτταρα. Για τα νύχια του χεριού τα πράγματα είναι πιο εύκολα.Πριν φύγετε για δικοπές μπορείτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής να κάνετε μια θεραπεία spa manikiur και να τα βάψετε οτι χρώμα θέλετε.Συνηθώς το καλοκαίρι χρησιμοποιύμε έντονα χρώματα. Επίσης μια καλή λύση είναι να κάνετε ένα μόνιμο gel ή την μόνιμη όζα που διαρκεί γύρω στις 20 μέρες. Πάλι ισχύει οτι δεν αφηνούμε το χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν αρχίσει να φθείρετε το αλλάζουμε.Οπότε στην βαλίτσα σας να έχετε ασετόν και βαμβάκι. Τέλος μην βάφετε και ξεβάφετε συνέχεια τα νύχια των άνω άκρων γιατί απο τις ουσίες του ασετόν και της όζας και απο το πολύ νερό το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χάσουν την σκληρότητα τους και τις ουσίες που παραγούν απο μόνα τους να μαλακώσουν και να σπάνε. Κάτι ακόμη.Το πεντικιούρ και το μανικιούρ δεν είναι απαραίτητο να γίνετε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.Τον χειμώνα μπορούμε να κάνουμε ένα ωραιότατο pedikiur spa και φυσικά δεν τα βάφουμε λόγω το ότι το χειμώνα τα πόδια μας δεν αναπνέουν όπως το καλοκαίρι.Ένα απλό διαφανές με βιτάμινες για την προστασία και την ανάπτυξη των νυχιών αρκεί.Ένα tip ακόμα για μαλακές φτέρνες είναι κρέμα ή βαζελίνη κάλτσες και κοιμόσαστε με αυτές.Το πρωί θα δείτε μεγάλη διαφορά πιστέψτε με... Έλπιζω να σας βοήθησαν οι μικρές συμβουλές μου και να τις δοκιμάσετε.........  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!
askhsh-kai-apwleia-lipous

Άσκηση & απώλεια λίπους

Η μείωση του σωματικού λίπους και επομένως η επίτευξη της απώλειας βάρους βασίζεται στο αρνητικό ισοζύγιο που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ της πρόσληψης τροφής και της κατανάλωσης ενέργειας. Πολλές φορές υποτιμάται η αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης όμως είναι εξίσου σημαντική με τη μείωση της τροφής καθώς οδηγεί στην διατήρηση της απώλειας βάρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πρέπει να δίνεται προσοχή στο είδος και την ένταση της άσκησης καθώς η απώλεια βάρους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε απώλεια μυϊκού ιστού και προκαλεί περισσότερο από το αναμενόμενο μείωση του βασικού μεταβολισμού. Επομένως η σωστή επιλογή ασκήσεων σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή επιφέρει την μεγαλύτερη απώλεια λίπους με τη δυνατότητα για μικρότερη απώλεια μυϊκής μάζας ή διατήρησή της όσο είναι δυνατό. Προτεινόμενη άσκηση για απώλεια λίπους Έχει αποδειχθεί ότι η προπόνηση μεγάλης διάρκειας και χαμηλής έντασης είναι ιδανική για την απώλεια λίπους. Συγκεκριμένα όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα έντασης της άσκησης τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό χρησιμοποίησης λίπους ως πηγή ενέργειας αλλά και τόσο λιγότερες οι θερμίδες που καταναλώνονται συνολικά. Αντίθετα, σε υψηλότερα επίπεδα έντασης καταναλώνονται μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας, αλλά με μικρότερο το ποσοστό που προέρχεται από τις αποθήκες λίπους. Οι δυο τρόποι μπορεί να αποδώσουν τα ίδια αποτελέσματα με διαφορά όμως στην ένταση της άσκησης. Όσον αφορά την τοπική απώλεια λίπους αυτό που ισχύει είναι ότι η αεροβική άσκηση βοηθά στη μείωση σε σημεία που υπάρχει περισσότερο λίπος καθώς όμως το λίπος μειώνεται συνολικά από όλο το σώμα. Πρέπει να τονιστεί ότι η μείωση του λίπους επιτυγχάνεται με συνδυασμό διατροφής και άσκησης και όχι μεμονωμένα. Πολλές φορές η άσκηση μόνο και όταν δεν επιλέγονται τα κατάλληλα προγράμματα προσφέρει μόνο μυϊκή ενδυνάμωση. Σε άτομα τα οποία δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με άσκηση προτείνονται ασκήσεις χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας καθώς οι ασκήσεις υψηλής έντασης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Πρέπει να είναι απλή και ήπια στις αρθρώσεις. Να μπορεί να κρατηθεί στα απαιτούμενα επίπεδα έντασης και να εναλλάσσεται ώστε να μην επιβαρύνονται τα ίδια σημεία του σώματος. 20 έως 60 λεπτά κάθε μέρα ή το ελάχιστο 3-5 φορές την εβδομάδα με ασκήσεις όπως περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, χαμηλής έντασης αεροβικές ασκήσεις. Επίσης είναι σημαντικός ο ρόλος της τυχαίας κινητικής δραστηριότητας με καθημερινές ασχολίες όπως οι δουλειές του σπιτιού, το ανέβασμα σκάλας, η μεταφορά φορτίων και άλλες. Προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη) Στις ασκήσεις αυτές δεν καταναλώνονται πολλές θερμίδες όμως ο μεταβολισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της άσκησης. Προτείνονται ασκήσεις για μεγάλες μυϊκές ομάδες για τη μέγιστη κατανάλωση θερμίδων ανάλογη με τη φυσική κατάσταση του αθλούμενου δυο φορές την εβδομάδα για κάθε μυϊκή ομάδα από 8-10 επαναλήψεις και διάλειμμα 30’’-90’’ αντιστρόφως ανάλογα της άσκησης.
sumplhrwmata-diatrofhs

Συμπληρώματα Διατροφής

Οι περισσότεροι ειδικοί στη βιοχημεία της άσκησης συμφωνούν ότι αυτά λειτουργούν ως επιπλέον  "τροφές" με μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων ουσιών υψηλής διατροφικής αξίας, που συμπληρώνουν το κανονικό διαιτολόγιο και θα πρέπει να τα προμηθευόμαστε μόνο από τα φαρμακεία. Οι αθλητές τα παίρνουν για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους ή να χάσουν πιο γρήγορα βάρος,αλλά εκείνοι που δουλεύουν όλη την ημέρα και δεν έχουν το χρόνο να τραφούν όπως θα έπρεπε, στρέφονται σε κάποια από αυτά, τα οποία λειτουργούν και ως υποκατάστατα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που προκύπτει από τα διατροφικά αυτά "θαύματα" που πουλάνε τα γυμναστήρια και το διαδίκτυο είναι ότι δεν ταξινομούνται ως φάρμακα αλλά ως τροφές και έτσι δεν χρειάζεται να περάσουν από τους αντίστοιχους ελέγχους.Σε τεστ που έχουν γίνει , έχουν βρεθεί αρκετά επιπλέον συστατικά τα οποία δεν αναγράφονται καν στη συσκευασία τους. Το χειρότερο όμως είναι ότι σε κάποια έχουν βρεθεί και απαγορευμένες ουσίες. Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι τα παραπάνω χορηγούνται αποκλειστικά από ειδικό γιατρό ο οποίος παρακολουθεί συστηματικά  τη διατροφή κάποιου  ασθενούς του και μάλιστα όταν δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ενεργειακές του ανάγκες.Η αυθαίρετη κατανάλωσή τους, μόνο και μόνο επειδή υπόσχονται θαύματα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί καλή ιδέα. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή Καφεΐνη Συμβάλει στην έκκριση της αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που αυξάνει τα επίπεδα των λιπαρών οξέων στο αίμα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορούμε να γυμναζόμαστε περισσότερο χωρίς να αισθανόμαστε κούραση. Κρεατίνη Η χρήση της αυξάνει την καθαρή μυϊκή μάζα και ενδείκνυται για συγκεκριμένους αθλητές, αφού δεν προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε αθλήματα αντοχής.Ωστόσο το κύριο μειονέκτημα της είναι η αύξηση βάρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί προκαλεί κατακράτηση νερού από τους μυς, αλλά και γιατί αυξάνει τη μυϊκη μάζα. Ενεργειακές μπάρες και ζελέ Τόσο οι μπάρες όσο και τα ζελέ αυξάνουν την αντοχή μας κατά τη διάρκεια της άσκησης και καθυστερούν το αίσθημα κόπωσης. Έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, αφού είναι πολύ εύκολα στη μεταφορά και στην κατανάλωση, και δεν έχουν παρουσιάσει παρενέργειες οι οποίες να σχετίζονται με την κατανάλωση τους.   Λιποδιαλυτές Τα σύγχρονα αδυνατιστικά "θαύματα" είναι κάποια χάπια που υπόσχονται ότι θα κάνουν το σώμα να χάσει λίπος μέσω της αύξησης του μεταβολισμού.Όταν λαμβάνεται μαζί με την καφεΐνη, μοιάζει να μεγιστοποιεί τα αποτελέσματά της. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, αφού οι παρενέργειες του παραπάνω συνδυασμού μπορεί να είναι από αρρυθμία, εκνευρισμό και ζαλάδα μέχρι καρδιακή προσβολή. Ισοτονικά ποτά Καταναλώνονται μετά την άσκηση και βοηθούν στην ταχύτερη αναπλήρωση του νερού και των ηλεκτρολυτών που έχουμε χάσει κατά τη διάρκεια της.
diatrofh-gia-aykshsh-myikou-ogkou

Διατροφή για αύξηση μυϊκού όγκου

Ανάλογα με το βάρος, το ύψος, το ποσοστό σωματικού λίπους και την άσκηση (πρόγραμμα & ώρες προπόνησης) υπολογίζονται τα γραμμάρια πρόσληψης πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους (συνήθως *1,5 έως 1,8). Η πρόσληψη πρωτεΐνης πρέπει να συνδυάζεται με γεύματα χαμηλά σε λίπος και με υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη εναπόθεση μυϊκής μάζας, η απαιτούμενη ενέργεια κατά την διάρκεια της άσκησης και η αναπλήρωση των αποθηκών γλυκογόνου μετά την άσκηση. Για τον σωστό μεταβολισμό των πρωτεϊνών απαιτούνται βιταμίνες, ω-3 & ω-6 λιπαρά, νερό και ηλεκτρολύτες , τα οποία μπορούν να προσληφθούν μέσω της ποικιλίας των τροφών σε ένα διαιτολόγιο. Για τον λόγο αυτό προτείνεται η κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων ισορροπημένα και κατανεμημένα σε μικρά και συχνά γεύματα (4-6) την ημέρα. Προσοχή όμως γιατί η επιπρόσθετη πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον οργανισμό καθώς για να αποβληθεί σχηματίζει την ουρία, μία τοξική ουσία, επιβαρύνοντας έτσι μεταξύ άλλων και τη λειτουργία των νεφρών. Τρόφιμο Πρωτεΐνη γρ./ανά μερίδα Λίποςγρ./ανά μερίδα γρ./μερίδα Αμύγδαλα 1,9 5,4 1 δεκάδα Αρακάς 10 0,7 1 φλιτζάνι, 180γρ. Αυγό βραστό ή ωμό 7 6,3 1 τεμάχιο, 55γρ. Γάλα 1,5% 8,3 3,7 1 ποτήρι, 250γρ. Γαλοπούλα στήθος 0,5 0,02 1 λεπτή φέτα, 3γρ. Γαλοπούλα ψητή 31 19 115γρ. Γιαούρτι 2% 16 4 1 κεσεδάκι 200γρ. Ζαμπόν, μπούτι 2%λιπ. 0,5 0,5 1 λεπτή φέτα, 3γρ. Καρότα ωμά 2,2 0,4 1 φλιτζάνι, 200γρ. Κοτόπουλο ψητό 36,3 4 115γρ. Κουλούρι 6 1 1 τεμάχιο, 90γρ. Κουνουπίδι 4,6 0,4 1 φλιτζάνι, 200γρ. Λουκάνικο γαλοπούλας 8 7 1 τεμάχιο, 50γρ. Λουκάνικο Φρανκφούρτης 7,2 1,3 1 τεμάχιο, 53γρ. Μακαρόνια 4 0,9 1 φλιτζάνι, 180γρ. Μοσχάρι φιλέτο 32 15 115γρ. Μπακαλιάρος μαγειρεμένος 37 6,9 130γρ. Μπάμιες 4 0,6 1 φλιτζάνι, 200γρ. Μπιφτέκι ψητό 28 23 115γρ. Μπρόκολο 6,2 0,6 1 φλιτζάνι, 200γρ. Όσπρια 14 1,1 1 φλιτζάνι, 180γρ. Πατάτα βραστή 2 0,1 1 τεμάχιο, 100γρ. Ραδίκια 4 1,2 1 φλιτζάνι, 200γρ. Ρύζι 4 0,2 1 φλιτζάνι, 200γρ. Σόγια μαγειρεμένη 20 10 1 φλιτζάνι, 180γρ. Σολωμός κονσέρβα 25 14 115γρ. Σπανάκι 6 0,6 1 φλιτζάνι, 200γρ. Ταχίνι 2,4 4 1 κουταλάκι, 8γρ. Τόνος σε νερό κονσέρβα 46 1,2 195γρ. Τυρί cottage 4% 6 2,2 55γρ. Τυρί κασέρι 14 17,7 1 φέτα, 55γρ. Τυρί φέτα 11,4 16 1 φέτα, 55γρ. Φασολάκια 3,2 0,2 1 φλιτζάνι, 100γρ. Χοιρινό άπαχο 33,8 16 115γρ. Ψάρι ψητό 30,3 13 130γρ. Ψωμί άσπρο 2,6 0,9 1 φέτα, 35γρ. Ψωμί πιτυρούχο 3,7 1 1 φέτα, 35γρ.
alkoolouxa-pota-kai-thermides

Αλκοολούχα ποτά και θερμίδες

Tο αλκοόλ που περιέχεται στα διάφορα ποτά είναι χημική ένωση, προϊόν ζύμωσης υδατανθράκων. Θεωρείται πηγή ενέργειας, αφού διασπάται στον οργανισμό, δίνοντας 7 θερμίδες ανά γραμμάριο (Οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες δίνουν 4 θερμίδες/γρ. και το λίπος 9 θερμίδες/γρ.). H διαφορά είναι ότι οι θερμίδες που προέρχονται από το αλκοόλ δεν έχουν καμία θρεπτική αξία, δηλαδή κανένα θρεπτικό συστατικό. Εξαίρεση αποτελούν η μπίρα η οποία περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, μαγνήσιο και φώσφορο και το κόκκινο κρασί σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Συμβουλές για την μείωση πρόσληψης θερμίδων από το αλκοόλ Περιορίστε ή κρατήστε υπό έλεγχο την κατανάλωση αλκοόλ. Μη ξεχνάτε ότι το αλκοόλ δεν αποθηκεύεται στο σώμα αλλά χρησιμοποιείται άμεσα ως πηγή ενέργειας προωθώντας τη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Προτιμήστε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τα διάφορα αλκοολούχα ποτά, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες τους. Προτιμήστε να αναμίξετε το ποτό σας με σόδα, τόνικ, λεμόνι, ή κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη ώστε να μην αυξηθεί πολύ το θερμιδικό τους περιεχόμενο. Εάν σχεδιάζετε έξοδο για ποτό, προγραμματίστε να αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Πίνετε αργά και πάντα με νερό καθώς , το αλκοόλ έχει διουρητική δράση και μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Να παραγγέλνετε κρασί ή ποτό με το ποτήρι και όχι με το μπουκάλι ή το λίτρο. Γεμίζετε το ποτήρι σας με αλκοόλ αφού το τελειώσετε ώστε να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε. Αποφεύγετε να καταναλώνετε σνακ πλούσια σε θερμίδες μαζί με το ποτό, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί γεύμα. Οι καλύτερες επιλογές Κρασί Αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές καθώς έχει μικρή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κατά μέσο όρο 120 θερμίδες σε ένα μέτριο ποτήρι άσπρο ή κόκκινο κρασί. Έχει μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ (8-14%, κατά μέσο όρο 12% για τα λευκά και 14% για τα κόκκινα). Μπύρα Οι περισσότερες μπύρες έχουν περίπου 150 θερμίδες ανά ποτήρι των 350ml. Ποτά με αυξημένες θερμίδες Το ουίσκι, η βότκα, το ρούμι όπως και τα λικέρ έχουν περισσότερες θερμίδες ανά μονάδα όγκου σε σχέση με το κρασί και την μπύρα καθώς έχουν και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ (συνήθως 40-50%). Κατά μέσο όρο, ένα ποτήρι βότκα, ουίσκι ή μπράντι που περιέχουν 50% αλκοόλ, έχουν 82 θερμίδες το καθένα. Τα σφηνάκια (schnapps), προσδίδουν 95 θερμίδες ανά ποτήρι. (50ml): 120-140 θερμίδες. Τα κοκτέιλ που αναμειγνύονται με λικέρ ή με άλλα συστατικά, δίνουν περίπου 200-300 θερμίδες. Ένα κοκτέιλ σε ποτήρι μεγάλου μεγέθους μπορεί εύκολα να προσφέρει πάνω από 400 θερμίδες.
trwme-swsta-ygieina-kai-foithtika

Τρώμε σωστά, υγιεινά και… φοιτητικά

Το φαγητό της μαμάς είναι ο,τι πιο νόστιμο στον κόσμο. Ιδιαίτερα όταν όλοι μας πηγαίνουμε μακριά από το σπίτι μας, τόσο περισσότερο εκτιμάμε το σπιτικό φαγητό. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι φοιτητές μόλις μείνουν μακριά από τους  γονείς τους βάζουν μερικά κιλά λόγω κακής διατροφής. Το ΕίμαιΦοιτητής θα σας δώσει ορισμένες συμβουλές για υγιεινό φοιτητικό φαγητό. Η φοιτητική λέσχη προσφέρει σπιτικό, μαγειρευτό φαγητό. Προσφέρουν μερίδες ικανοποιητικές, συνοδευόμενες από σαλάτες και φρούτα. Αξίζει η επίσκεψη στην λέσχη από το κοντινότερο γυράδικο, και μπορεί να συνοδευτεί με απολαυστικό καφεδάκι και παρέα στις καφετέριες της περιοχής. Η μαγειρική στο σπίτι δεν είναι δύσκολο πράγμα. Όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε λίγο πείσμα και υπομονή. Δεν θα το πετύχουμε την πρώτη φορά αλλά η δεύτερη και η τρίτη θα είναι σαφώς καλύτερη. Υπάρχουν τροφές όπως μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες, πουρές, ρύζι που γρήγορα και εύκολα μαγειρεύονται. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν επίσης έτοιμες τροφές, κατεψυγμένες, για πιο σύνθετα πιάτα όπως παστίτσιο, κρεατικά της ώρας, πίτες, έτοιμα για μαγείρευα. Πολλές από αυτές τις κατεψυγμένες τροφές μπορεί να έχουν συντηρητικά αλλά είναι πολύ πιο υγιεινές από το έτοιμο και γρήγορο φαγητό που προσφέρουν τα καταστήματα γύρω σας. Τέλος, φρούτα και σαλάτες. Σίγουρα αν αγοράσουμε ένα μαρούλι ή λάχανο πολύ πιθανό να μας χαλάσει και να το πετάξουμε. Γι αυτό, μπορούμε να πάρουμε τις έτοιμες κομμένες σαλάτες που πουλάνε στα σουπερ μάρκετ και με λίγο λαδάκι και αλατάκι να συνοδεύσουμε το γεύμα μας. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Σκεφτόμαστε την υγεία μας και τρώμε υγιεινά και οικονομικά. Όταν τελειώσουμε τις σπουδές θα φάμε και πάλι αγνό σπιτικό φαγητό. Καλές δημιουργίες!

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →