Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Πάσο

Πάσο

Το «πάσο», ή δελτίο ειδικού εισιτηρίου, αποτελεί ένα ειδικό δελτίο το οποίο αποκτά ο φοιτητής μόλις εγγραφεί σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Το «πάσο» προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε εισιτήρια, προϊόντα ή υπηρεσίες. Η κύρια χρήση του είναι η έκδοση μειωμένου εισιτηρίου σε αστικά ή υπεραστικά λεωφορεία, καθώς και ακτοπλοϊκές ή σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Σε γενικές γραμμές, η έκπτωση των εισιτηρίων κυμαίνεται στο 25%, ενώ σε περιπτώσεις όπου ο φοιτητής μετακινείται από και προς την πόλη μόνιμης κατοικίας του, αυξάνεται στο 50% της αξίας του εισιτηρίου.

Εκτός από τα μεταφορικά, το πάσο προσφέρει έκπτωση εισιτηρίων σε ορισμένους κινηματογράφους, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους. Ορισμένοι ιδιώτες, αυτοβούλως, κάνουν προσφορές σε φοιτητές που θα επιδείξουν το πάσο τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Από το ακαδημαϊκό έτος του 2011 και έπειτα, το «πάσο» ενσωματώνεται στην Ακαδημαϊκή ταυτότητα. Δικαιούχοι για πάσο είναι όλοι οι φοιτητές που δεν έχουν περάσει το ν+2ο έτος σπουδών.

Σύμφωνα με το νέο νόμο του Υπουργείο Παιδείας, δεν δικαιούνται Πάσο όσοι είναι στο δεύτερο πτυχίο, όσοι κάνουν δεύτερο μεταπτυχιακό κτλ.

* το γράμμα ν ισούται με την διάρκεια φοίτησης της σχολής σε έτη

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →