Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Τμήμα Ποιμαντικής και Kοινωνικής Θεολογίας

Επιστημονικό Πεδίο: 1
Κωδικός Μηχανογραφικού 107
Βάση εισαγωγής: 10964 (2017)

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στοχεύει στην καλλιέργεια και την προαγωγή της έρευνας και της γνώσης της επιστήμης της Θεολογίας. Ο φοιτητής ασχολείται με θέματα που αφορούν την θρησκεία, όπως η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, η Εκκλησιαστική ιστορία της Ελλάδας, η Δογματική, η Οικουμενική Κίνηση. Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι παρόμοιο με αυτό του Τμήματος Θεολογίας, με περισσότερη ειδίκευση στον κλήρο. Το Τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην αρχή δεχόταν μόνο άρρενες φοιτητές ενώ πλέον δέχεται και γυναίκες.

Ενδεικτικά Μαθήματα

Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Αρχαία Ελληνικά, Θεία Λατρεία, Βυζαντινή Αρχαιολογία, Εισαγωγή στην Παιδαγωγική, Αγιολογία και Εισαγωγή στη Χριστιανική Γραμματεία, Τα Σύγχρονα Μεγάλα Θρησκεύματα, Αιρέσεις

Πτυχίο

Οι απόφοιτοι του τμήματος Οι απόφοιτοι του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας απασχολούνται στο δημόσιο τομέα ως καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κλάδος ΠΕ01), σε εκκλησιαστικά σχολεία και ενορίες, σε κατηχητικά σχολεία, σε γραφεία της εκκλησίας, σε θέσεις της εκκλησίας και του κλήρου.

Μεταπτυχιακά

Εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές, το Τμήμα Ποιμαντικής και Kοινωνικής Θεολογίας προσφέρει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε:

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →