Ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό, με υλικά που έχει κάθε σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το προθερμαίνουμε. Κόβουμε το τυρί σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 2-3cm πάχος. Το βρέχουμε και απευθείας το περνάμε από αλεύρι για να κολλήσει πάνω του. Μετά το βάζουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να ροδίσει. Έπειτα, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε να ροδίσει και από εκεί. Το σερβίρουμε με λεμονί.
Δώστε λίγη προσοχή στο τηγάνισμα, γιατί μπορεί να πιτσιλάει το λάδι, λόγω του νερού
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.