Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά
Βάζουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν στο γκριλ. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι. Όταν ψηθούν βγάζουμε τη φλούδα και τα σπόρια. Τις βάζαμε σε σουπιέρα και τις δουλεύουμε με το σύρμα ρίχνοντας αλάτι πιπέρι και το ξίδι. Συνεχίζουμε μα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγες ελιές.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.