Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Κόβουμε κατά μήκος τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βράζουμε το 1 κιλό ξίδι με ½ νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. «παίρνουμε γυάλινο βάζο , βάζουμε μια στρώση πιπεριές λίγα κρεμμύδια κομματάκια ραπανάκι και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν. Αδειάζουμε το βάζο το ξίδι και το βάζουμε για λίγες ώρες στον ήλιο. Έπειτα το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα