Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Βάφλες

Βάφλες

Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.

Υλικά

  • 1 αβγό
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 Μπέικιν Πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα με αυγοδάρτη ή με το χέρι. Μην χρησιμοποιείται μίξερ, γιατί δένει καλύτερα με αργό ανακάτεμα. Έπειτα, βάζουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην μπιμπικιάσει το αλεύρι. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό και όχι τόσο ρευστό. Ζεστάνουμε την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες. Συνοδεύονται με σοκολάτα, με μαρμελάδα, σαντιγί ή ότι άλλο θελήσετε. Η μια δόση βγάζει 6 με 7 βάφλες.

Σαλάτα με πιπεριές

Σαλάτα με πιπεριές

Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές

Σαλάτα με μύδια

Σαλάτα με μύδια

Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.

Σαλάτα με λάχανο και καρότα

Σαλάτα με λάχανο και καρότα

Μια εύκολη σαλάτα εμπλουτισμένη με χρώμματα αλλά και βιταμίνες.

Σαλάτα μαρούλι

Σαλάτα μαρούλι

Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →