Η πικάντικη πατατοσαλάτα είναι μια χορταστική σαλάτα και αποτελεί συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα σας.
Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στρογγυλές φετούλες μέσα σε λεκανίτσα. Βράζουμε το παντζάρι το καθαρίζουμε το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με το κρασί. Χτυπάμε σε μπολ το ξίδι τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι ώσπου να γίνουν ένα μίγμα. Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα τις γαρνίρουμε με το παντζάρι, και περιχύνουμε με το μίγμα λαδόξιδου.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές