Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
ti-dhlwse-o-upourgos-paideias-gia-tis-egklhmatikes-energeies-sto-apth

Τι δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας για τις εγκληματικές ενέργειες στο ΑΠΘ

Ο υπουργός παιδείας κ.Γάβρογλου μετα τις καταγγελίες για επεισόδια παράνομων δραστηριοτήτων και διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι “έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται”.
Στη συνέχεια ο υπουργός έκανε ξεκάθαρη τη θέση του και τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους και επεσήμανε ότι μόνη της η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να περιφρουρεί τους χώρους.

Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα, και εν πάση περιπτώσει αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία.

Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα. Αν δηλαδή υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να μπορεί να προστατέψει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση, κτλ, τότε, πάντα ξέρουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται. Τώρα, σε περιπτώσεις που κάποιοι καλοθελητές θέλουν αυτά να τα αναδεικνύουν ως κανόνα, τότε να πω. Για κακουργηματικές πράξεις μπορεί να παρέμβει η αστυνομία, μετά όμως από πρόσκληση του πρύτανη, όπως είναι σε κάθε χώρα", ανέφερε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →