Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Οδηγίες Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού

Μετά το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο. Από το 2011 και μετά, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας http://exams.minedu.gov.gr/, όπου ο χρήστης μπορεί να υποβάλει το Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά και να διαβάσει χρήσιμες πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε τις συνοπτικές οδηγίες συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου που δίνει το ΕίμαιΦοιτητής.GR

Για να ξεκινήσει η διαδικασία, οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν ένα προσωπικό κωδικό από το Λύκειο που είναι εγγεγραμμένοι, ένα κωδικό που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τους φάκελο. Αφού αποκτηθεί ο κωδικός πρόσβασης, μετά το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών.

Με την επίσκεψη στο http://exams.minedu.gov.gr/, ο χρήστης διαβάζει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Έπειτα, επιλέγει την επιλογή «Θέλω να δημιουργήσω/διορθώσω το μηχανογραφικό μου» όπου χρησιμοποιεί τον Κωδικό Εξετάσεων και τον Κωδικό Ασφαλείας. Θα σας ζητηθεί να γράψετε και την λέξη που βλέπετε στην εικόνα (σύστημα captcha) ώστε να συνεχίσετε.

Η πρώτη οθόνη που θα δείτε μπροστά σας είναι η φόρμα των προσωπικών στοιχείων του υποψήφιου. Σε περίπτωση που δείτε ελλειπή στοιχεία πρέπει να τα συμπληρώσετε προτού προβείτε στο επόμενο βήμα. Αφού διορθωθούν τυχόν λάθη, επιλέγεται να πάτε στην επόμενη σελίδα.

Στην επόμενη οθόνη, εμφανίζονται τα επιστημονικά πεδία που μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος. Έχετε στα υπόψη, ότι μπορείτε να επιλέξετε το πολύ μέχρι δύο (2) επιστημονικά πεδία.

Στην επόμενη οθόνη, εμφανίζονται οι σχολές που ανήκουν στα επιστημονικά πεδία που επέλεξε ο χρήστης. Στα κουτάκια δεξιά του ονόματος της σχολής, σημειώνεται τον αριθμό προτίμησης της κάθε σχολής. Για παράδειγμα, αν βάλετε Φυσικό Θεσσαλονίκης 1 και Φυσικό Πάτρας 2, είναι σαν να γράφατε στο παλιό μηχανογραφικό 1ο το Φυσικό Θεσσαλονίκης και 2ο το Φυσικό Πάτρας. Το σύστημα είναι καλά σχεδιασμένο για να διορθώνει λάθη αρίθμησης και λοιπά σφάλματα χρήστη.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, ο χρήστης βλέπει την οθόνη σύνοψης, όπου πληροφορείται για το τι έχει επιλέξει. Επίσης, μπορεί να εκτυπώσει το μηχανογραφικό του.

Η διαδικασία δεν σταματάει εδώ!

Η αποθήκευση του μηχανογραφικού είναι προσωρινή! Για την οριστική υποβολή θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή «Θέλω να οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό μου» Αν δεν πατηθεί η επιλογή, το μηχανογραφικό δελτίο δεν θα κατατεθεί και δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε στην διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

* το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου δεν υποστηρίζει την πλοήγηση από το Google Chrome. Χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox ή Internet Explorer.

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →