Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
shmera-h-enarxh-panneladikwn-exetasewn-gia-ta-gel--ti-chreiazetai-na-gnwrizete

Σήμερα η έναρξη Παννελαδικών εξετάσεων για τα ΓΕΛ, τι χρειάζεται να γνωρίζετε.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των πανελληνίων για τα γενικά λύκεια όπου οι υποψήφιοι διεκδικούν μία απο τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα στο οποίο εξετάστηκαν την Τρίτη κσι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ είχαν να διαγωνιστούν σε ένα διασκευασμένο απόσπασμα από το βιβλίο του Γ. Θεοτοκά, ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ, τ. Β’, 1950-1966, εκδόσεις Εστία. Σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές το κείμενο δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ως προς την κατανόηση του πράγμα που βοήθησε πολύ τους υποψήφιους.

Καθορισμός Βάσεων

Τα μαθήματα που θα διαμορφώσουν τις βάσεις είναι του προσανατολισμού και οι επιδόσεις των μαθητών σε αυτά. Μεγάλο βάρος θα δοθεί λοιπόν τις επόμενες μέρες στη Βιολογία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Ιστορία. Επίσης φέτος η εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά χωρίς περιπλοκές στα διαδικαστικά, αφού δεν υπάρχει η παράλληλη διενέργια δυο συστημάτων παλιού και νέου.

Διάρκεια εξετάσεων και προσέλευση

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει καθοριστεί στις 8:30 με τους υποψήφιους να πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι της 8:00.Όσον αφορά στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00, για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, και μέχρι τις 14:30, για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:00.Το χρονικό περιθώριο της εξέτασης για κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, ενώ για τα μαθήματα ειδικότητας(αρχιτεκτονικό σχέδιο) των ΕΠΑΛ η διάρκεια είναι τέσσερις ώρες. 

Ακόμα, η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Τι απαγορεύεται στην αίθουσα των εξετάσεων

Οι μαθητές κατα την προσέλευση τους απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή αλλά αντικείμενα, έκτος από αυτά που επιτρέπονται συμφώνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Επιπέον ,δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση που χρειαστεί να φύγει ο καθηγητής καλείται ο εφεδρικός-αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων.

Επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου

Όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου για σοβαρούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο συμμετοχή στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, είτε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού ή β΄ βαθμού εξ αίματος, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα.Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →