Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής
xekinhsan-oi-eggrafes-twn-prwtoetwn-foithtwn

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη απο τις 10:00 οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας οι σπουδαστές έχουν προθεσμία να εγγραφούν εώς την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν έγγραφα στη γραμματεία της σχολής και να επιβαρυνθούν με το κόστος της μετακίνησης.

Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής του υπουργείου παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας τον κωδικό που χρησιμοποιήθηκε απο τους μαθητές κατα την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Στη συνέχει θα συμπληρωθεί μια αίτηση όπου θα έχει χαρακτήρα υπεύθυνης δήλωσης και θα ζητά το ΑΜΚΑ του δηλούντος ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία στα προσυμπληρωμένα πεδία του «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)» είναι διαφορετικά απο αυτά της αστυνομικής ταυτότητας του φοιτητή, θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα στα συστήματα μητρώου ΑΜΚΑ μέσω αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Τα στοιχεία στο «Στοιχεία Πανελλαδικών Εξετάσεων» δεν θα διορθώνονται.

Οι σπουδαστές μπορούν να λάβουν υποστήριξη απο τις σχολικές τους μονάδες για την εγγραφή ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης γαι την διευκόλυνσή τους.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα δηλώσει τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένος και θα ζητήσει ταυτόχρονα τη διαγραφή του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα σχολή ή στο νέο τμήμα.

Αφού γίνει ο έλεγχος των στοιχείων ο σπουδαστής θα πρέπει να ολοκληρώσει την εγγραφή του μέσα στα πλαίσια της προθεσμίας. Επιπρόσθετα, οι σπουδαστές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη σχολή τους για να διευκρινίσουν αν χρειάζεται να προσκομίσουν αργότερα συμπληρωματικά διακιολογητικά.

Τέλος. για τις στρατιωτικές σχολές, τις αστυνομικές σχολές, τις σχολές της πυροσβεστικής ακαδημίας, τις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού και τις ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία. Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση email δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

Captcha

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →