Φοιτητής, σχολές, ταινίες, συνταγές | Είμαι Φοιτητής

Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Επιστημονικό Πεδίο: 4
Κωδικός Μηχανογραφικού 717
Βάση εισαγωγής: Εκτός μηχ/γραφικού 2023
Τηλεφωνο 2310791369
Email gramfood@food.teithe.gr
Διεύθυνση ιστοσελίδας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Το Τμήμα έχει ως βασικούς του στόχους:

– την κατάρτιση καλά εκπαιδευμένων πτυχιούχων Τεχνολόγων Τροφίμων που να είναι σε θέση να στελεχώσουν με επιτυχία τομείς της ελληνικής οικονομίας που ασχολούνται με τα τρόφιμα,

– την προαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης γνώσης που αφορά την Επιστήμη και τη Τεχνολογία των Τροφίμων μέσω της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται από το προσωπικό του.

Το Τμήμα υποστηρίζει δύο προγράμματα σπουδών και απονέμει τα αντίστοιχα πτυχία: το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Τεχνολογία Τροφίμων και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων».

Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν οκτώ (8) εξάμηνα. Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα (διαλέξεις και ασκήσεις πράξης) και εργαστηριακά μαθήματα. Οι σπουδές ολοκληρώνονται με την εκπόνηση Πτυχιακης Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης (6 μηνών) σε παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες, εργαστήρια ελέγχου τροφίμων, ερευνητικά Ινστιτούτα ή δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τα τρόφιμα κλπ. Δίνεται η δυνατότητα η Πτυχιακή Εργασία ή η Πρακτική Άσκηση να εκπονηθούν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ή επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών ή άλλων Προγραμμάτων (π.χ. Erasmus+).


Μεταπτυχιακά

Εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων προσφέρει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε:

Μεταπτυχιακά

Βρείτε πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εξελειγμένη αναζήτηση

Συνταγές

Περισσότερες συνταγές →

Ταινίες

Περισσότερες ταινίες →