Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Ανακατεύουμε σε σουπιέρα τα μαρούλια τις πατάτες κομμένες, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο , τα αβγά κομμένα στα τέσσερα και τα περιχύνουμε με το λαδόξιδο . Τοποθετούμε σε σαλατιέρα μια στρώση από τα σαλατικά μια στρώση μαγιονέζα μέχρι να τελειώσουν, με μια στρώση μαγιονέζα. Γαρνίρουμε με τις ελιές και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο