Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Για αρχή, σε ένα μπολ αδειάζουμε την μπύρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας τας με αυγοδάρτη (σύρμα) με προσοχή να μην σβολιάσει. Έπειτα προσθέτουμε λίγο πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όσο κρυώνει το μίγμα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή φέτες και τα πασπαλίζουμε λίγο με αλάτι. Τα αφήνουμε 15λεπτά μαζί με το αλάτι και μετά τα ταμπουρώνουμε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα, ένα-ένα, και τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν λίγο από το λάδι του τηγανίσματος και τα σερβίρουμε.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Μια χορταστική αλλά και γευστική σαλάτα γίνεται με κοφτό μακαρονάκι, σε λίγα μόνο λεπτά, ως κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ζαρζαβατικά