Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα με αυγοδάρτη ή με το χέρι. Μην χρησιμοποιείται μίξερ, γιατί δένει καλύτερα με αργό ανακάτεμα. Έπειτα, βάζουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην μπιμπικιάσει το αλεύρι. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό και όχι τόσο ρευστό. Ζεστάνουμε την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες. Συνοδεύονται με σοκολάτα, με μαρμελάδα, σαντιγί ή ότι άλλο θελήσετε. Η μια δόση βγάζει 6 με 7 βάφλες.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα