Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά
Βάζουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν στο γκριλ. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι. Όταν ψηθούν βγάζουμε τη φλούδα και τα σπόρια. Τις βάζαμε σε σουπιέρα και τις δουλεύουμε με το σύρμα ρίχνοντας αλάτι πιπέρι και το ξίδι. Συνεχίζουμε μα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγες ελιές.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία