Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Ανακατεύουμε σε σουπιέρα τα μαρούλια τις πατάτες κομμένες, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο , τα αβγά κομμένα στα τέσσερα και τα περιχύνουμε με το λαδόξιδο . Τοποθετούμε σε σαλατιέρα μια στρώση από τα σαλατικά μια στρώση μαγιονέζα μέχρι να τελειώσουν, με μια στρώση μαγιονέζα. Γαρνίρουμε με τις ελιές και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.