Δημιουργούμε νόστιμο και γρήγορο κέικ, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά και προετοιμασία. Μπορεί να συνοδευτεί με λιωμένη σοκολάτα και τρούφα, με άχνη ή ό,τι άλλο προσθέσει η φαντασία σας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αναμιγνύουμε καλά με ένα μίξερ. Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα στο μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και την φαρίνα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ώστε να μην μας κολλήσει το κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε λίγο με κουτάλα ώστε να διασκορπιστεί. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Σε περίπτωση που σας κολλήσει στην φόρμα, περάστε λιωμένη σοκολάτα από πάνω για να καλύψετε τις ατέλειες!Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.