Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες . Τα ρίχνουμε σε γυάλινη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο, αλατοπιπερόνουμε και γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ελιές. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το σκόρδο λιωμένο ,το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.