Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Για αρχή, σε ένα μπολ αδειάζουμε την μπύρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας τας με αυγοδάρτη (σύρμα) με προσοχή να μην σβολιάσει. Έπειτα προσθέτουμε λίγο πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όσο κρυώνει το μίγμα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή φέτες και τα πασπαλίζουμε λίγο με αλάτι. Τα αφήνουμε 15λεπτά μαζί με το αλάτι και μετά τα ταμπουρώνουμε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα, ένα-ένα, και τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν λίγο από το λάδι του τηγανίσματος και τα σερβίρουμε.
Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.