Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Μουσκεύουμε το ψωμί να μαλακώσει και το στύβουμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε το ψωμί, συνεχίζοντας το δούλεμα. Αφού γίνει σαν αλοιφή , ρίχνουμε λίγο λίγο το μισό λάδι. Συνεχίζουμε το δούλεμα ρίχνοντας λάδι, λεμόνι, ξίδι ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πολτοποιούμε το κρεμμυδάκι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στον ταραμά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα γαρνίροντας με τις μαύρες ελιές.
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.