Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Στην αρχή σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να αφρίσει λίγο. Έπειτα, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Πλένουμε το κρέας και προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι για τηγάνισμα. Βουτάμε τα φιλέτα του κρέατος στο αυγό και μετά τα πασπαλίζουμε στην τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.