Μια εύκολη σαλάτα εμπλουτισμένη με χρώμματα αλλά και βιταμίνες.
Καθαρίζουμε το λάχανο, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε σε λεκάνη το λάχανο. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα ανακατεύουμε με το λάχανο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μαύρες ελιές.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά