Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Ανακατεύουμε σε σουπιέρα τα μαρούλια τις πατάτες κομμένες, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο , τα αβγά κομμένα στα τέσσερα και τα περιχύνουμε με το λαδόξιδο . Τοποθετούμε σε σαλατιέρα μια στρώση από τα σαλατικά μια στρώση μαγιονέζα μέχρι να τελειώσουν, με μια στρώση μαγιονέζα. Γαρνίρουμε με τις ελιές και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημιουργούμε νόστιμο και γρήγορο κέικ, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά και προετοιμασία. Μπορεί να συνοδευτεί με λιωμένη σοκολάτα και τρούφα, με άχνη ή ό,τι άλλο προσθέσει η φαντασία σας.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά