Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Πρώτα χτυπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο ή μικρή λεκάνη. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι, μέχρι το μίγμα μας να είναι παχύρευστο. Τέλος, βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και γεμίζουμε με μια στρώση από το μείγμα μας, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Ψήνουμε σε μεσαία φωτιά και αφού ψηθεί την γυρίζουμε από την άλλη.
Οι κρέπες είναι έτοιμες. Για να τις εμπλουτίσουμε, μπορούμε να τις γεμίσουμε με πραλίνα σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς. Επίσης, πολλοί την προτιμούν με γέμιση μαρμελάδας και σαντιγί.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Δημιουργούμε νόστιμο και γρήγορο κέικ, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά και προετοιμασία. Μπορεί να συνοδευτεί με λιωμένη σοκολάτα και τρούφα, με άχνη ή ό,τι άλλο προσθέσει η φαντασία σας.