Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Μουσκεύουμε το ψωμί να μαλακώσει και το στύβουμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε το ψωμί, συνεχίζοντας το δούλεμα. Αφού γίνει σαν αλοιφή , ρίχνουμε λίγο λίγο το μισό λάδι. Συνεχίζουμε το δούλεμα ρίχνοντας λάδι, λεμόνι, ξίδι ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πολτοποιούμε το κρεμμυδάκι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στον ταραμά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα γαρνίροντας με τις μαύρες ελιές.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.