Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες . Τα ρίχνουμε σε γυάλινη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο, αλατοπιπερόνουμε και γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ελιές. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το σκόρδο λιωμένο ,το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα