Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά
Βάζουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν στο γκριλ. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι. Όταν ψηθούν βγάζουμε τη φλούδα και τα σπόρια. Τις βάζαμε σε σουπιέρα και τις δουλεύουμε με το σύρμα ρίχνοντας αλάτι πιπέρι και το ξίδι. Συνεχίζουμε μα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγες ελιές.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Η πικάντικη πατατοσαλάτα είναι μια χορταστική σαλάτα και αποτελεί συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα σας.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές