Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Πλένουμε τα μαρούλια και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Αφού στραγγίσουν τα ψιλοκόβουμε στη σαλατιέρα , προσθέτουμε τις γαρίδες πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και περιχύνουμε με χτυπημένο λαδόξιδο. Λιώνουμε με πιρούνι να άσφιχτα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στη σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία