Μια εύκολη σαλάτα εμπλουτισμένη με χρώμματα αλλά και βιταμίνες.
Καθαρίζουμε το λάχανο, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε σε λεκάνη το λάχανο. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα ανακατεύουμε με το λάχανο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μαύρες ελιές.
Δημιουργούμε νόστιμο και γρήγορο κέικ, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά και προετοιμασία. Μπορεί να συνοδευτεί με λιωμένη σοκολάτα και τρούφα, με άχνη ή ό,τι άλλο προσθέσει η φαντασία σας.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.