Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Κόβουμε κατά μήκος τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βράζουμε το 1 κιλό ξίδι με ½ νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. «παίρνουμε γυάλινο βάζο , βάζουμε μια στρώση πιπεριές λίγα κρεμμύδια κομματάκια ραπανάκι και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν. Αδειάζουμε το βάζο το ξίδι και το βάζουμε για λίγες ώρες στον ήλιο. Έπειτα το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Φτιάξτε μια γρήγορη, ατομική πίτσα χωρίς να φτιάχνετε ζυμάρι, χωρίς να γεμίζετε αλεύρια, και εντυπωσιάστε
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.